Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η σχολή μας παρέμεινε κλειστή για 3 μήνες χωρίς κανένα έσοδο και χωρίς κανένα επίδομα! Με την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων μας, ελάχιστα μέλη επέστρεψαν στις προπονήσεις, με φυσικό επακόλουθο τα έξοδα να μη μπορούν να πληρωθούν και η επιβίωση της σχολής τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι αμφίβολη. Γι'αυτό το λόγο, προσθέσαμε στην ιστοσελίδα μας ένα "κουμπί" για προσφορές. Η κάθε προσφορά θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο.

 

Εκ μέρους της διοίκησης,

ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Νίκος Δεληγιάννης

Τηλεφωνήστε μας: (+30) 6984541160

20150831_195746_edited.png
AIKIDO black Logo.png
F.A.Q.

Συχνές ερωτήσεις

F.A.Q.

Υπάρχει φόβος τραυματισμού στο Aikido?
Κάθε τέχνη ή άθλημα που απαιτεί σωματική προσπάθεια, ενέχει την πιθανότητα τραυματισμού. 
Το Aikido σαν πολεμική τέχνη είναι αρκετά ασφαλής. Για την αποφυγή τραυματισμών, οι ασκούμενοι είναι καλό να ακολουθούν τις οδηγιές του εκπαιδευτή κατα γράμμα, αλλα και μερικούς βασικούς κανόνες. 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την ενότητα "Aikido".

Ειναι το Aikido καλό για σωματική εξάσκηση?
Η προπόνηση στο Aikido συμβάλλει στην καλή φυσική κατάσταση και τη σωματική υγεία αφού διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας έντονης σωματικής άσκησης. Η εξάσκηση βοηθάει στην ανάπτυξη της αερόβιας και αναερόβιας ικανότητας, καθώς και στην ενδυναμώση του καρδιαναπνευστικού σύστηματος. Εκτός απο τα σωματικά οφέλη, στα πλεονεκτήματα της ενασχόλησης με το Aikido είναι η δημιουργία ήρεμων και ισορροπημένων ανθρώπων, συμβάλοντας στην ανάπτυξη και εξέλιξη της αυτοπεποίθησης, της ψυχραιμίας, της νηφαλιότητας της σκέψης και ηρεμίας ενόψει έντονων καταστάσεων.

Έχει το Aikido αγώνες?
Το Aikido δεν έχει αγώνες. Η εξάσκηση στο Aikido στηρίζετε στην συνεργατικότητα και όχι ανταγωνισμό. 
Το Aikido δεν είναι άθλημα και δεν έχει αγώνες. Χρησιμοποιεί τις μεθόδους εκπαίδευσης των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών συμβάλλοντας στην φυσική και πνευματική ανάπτυξη και δεν επικεντρώνεται στην νίκη και τον πρωταθλητισμό.

Πόσο καιρό χρειάζετε κάποιος για να αποκτήσει την μαύρη ζώνη?
Ο χρόνος που απαιτείτε για να αποκτήσει την μαύρη ζώνη (1ο Dan - Shodan) ενας ασκούμενος εξαρτάται απο την συχνότητα της εξάσκησης και το άτομο.
Η εξέλιξη στο Aikido όμως είναι συνεχής και η πρόοδος του κάθε ατόμου διαφορετική. 
Ίσως η απάντηση του O'Shensei σε αυτή την ερώτηση να ήταν "πόση είναι η διάρκεια της ζωής σου;"

Ποιός ο λόγος εξάσκησης σε όπλα στο Aikido?
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την χρήση όπλων σε μέρος της προπόνησης εκτός της αντιμετώπισης επιθέσεων με όπλα. Η εξάσκηση με τα όπλα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση και διατήρηση της απόστασης, χώρου και χρόνου μεταξύ των ασκουμένων, διευκολύνοντας την κατανόηση των γενικών αρχών της κίνησης Aikido. Παρέχει στον ασκούμενο την ευκαιρία να αναπτύξει ένα είδος ανταπόκρισης και ευαισθησίας για τις κινήσεις και τις ενέργειες των άλλων, μέσα σε μια μορφή που είναι συνήθως εξαιρετικά δομημένη.

Είναι δυνατόν μια γυναίκα να μπορέσει να ανταγωνιστεί εναν άντρα στο Aikido?
Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, ούτε διάκριση σε ηλικία ή φύλο στην εξάσκηση στο Aikido. 
Η εξάσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ίδια αποτελεσματικότητα, ανεξάρτητως ηλικίας, φύλου και φυσικής δύναμης. 
Συχνά οι γυναίκες βρίσκουν το Aikido κατάλληλο για εκμάθηση καθώς το Aikido δεν βασίζεται στην μυική δύναμη.

Aikido practice

Ρωτήστε μας

Success! Message received.