Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η σχολή μας παρέμεινε κλειστή για 3 μήνες χωρίς κανένα έσοδο και χωρίς κανένα επίδομα! Με την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων μας, ελάχιστα μέλη επέστρεψαν στις προπονήσεις, με φυσικό επακόλουθο τα έξοδα να μη μπορούν να πληρωθούν και η επιβίωση της σχολής τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι αμφίβολη. Γι'αυτό το λόγο, προσθέσαμε στην ιστοσελίδα μας ένα "κουμπί" για προσφορές. Η κάθε προσφορά θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο.

 

Εκ μέρους της διοίκησης,

ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Νίκος Δεληγιάννης

Τηλεφωνήστε μας: (+30) 6984541160

20150831_195746_edited.png
AIKIDO black Logo.png
Για παιδιά

Aikido για παιδιά

Aikido για παιδιά

Για ποιους λόγους ένα παιδί θα επιλέξει να ασχοληθεί με το Aikido;

Το Aikido είναι εξ ορισμού μια μη βίαιη πολεμική τέχνη αυτοάμυνας. Τι σημαίνει αυτό; 
Τα παιδιά που ασκούνται στην τέχνη δεν ενθαρρύνονται να εφαρμόζουν τις τεχνικές που μαθαίνουν στους φίλους ή τα αδέλφιά τους άνευ λόγου και αιτίας. Η πρακτική εφαρμογή του Aikido ξεκινά από τη στιγμή που κάποιος επιτίθεται.

 

Το Aikido διδάσκει τα παιδιά να είναι ήρεμα και πειθαρχημένα, γεγονός που θα τα βοηθήσει και στην εκτός προπόνηση ζωή τους καθώς μαθαίνουν να επικεντρώνονται στην εκτέλεση των υποχρεώσεων και των καθηκόντων που κάθε φορά καλούνται να εκπληρώσουν.

 

Η ηρεμία που απορρέει από την φιλοσοφία του Aikido είναι ένα βασικό πλεονέκτημα της τέχνης σε αντίθεση με τις άλλες πολεμικές τέχνες.

 

Το Aikido διδάσκει στα παιδιά την πρακτική αυτοάμυνα, χρησιμοποιώντας την ισορροπία τους σε συνδυασμό με την ασφαλή ακινητοποίηση του επιτιθέμενου. Η εφαρμογή της πρακτικής αυτοάμυνας είναι αποτελεσματική ακόμα και σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

 

Το Aikido εμπνέει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν με θετικά συναισθήματα το κόσμο και την κοινωνία γενικότερα.

 

Το Aikido συμβάλλει στην πρόοδο των παιδιών στο σχολείο. Μέσω της προπόνησης, τα παιδιά αναπτύσσουν και καλλιεργούν το αίσθημα της ηρεμίας, οξύνεται η αντιληπτική τους ικανότητα, βοηθώντας τα παράλληλα να έχουν καθαρό μυαλό. Ως εκ τούτου, τα παιδιά γίνονται περισσότερο δεκτικά στην πρόσληψη γνώσης και στην κατανόηση της ήδη υπάρχουσας με μεγαλύτερη σαφήνεια.

 

Το Aikido ως παραδοσιακή πολεμική τέχνη μαθαίνει στα παιδιά τις αρχές του αυτοελέγχου,της πειθαρχίας, της ανιδιοτελούς συνεισφοράς και του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Δίνει αυτοπεποίθηση ακόμα και στα πιο ευαίσθητα, εσωστρεφή ή αδύναμα παιδιά καθώς μέσω της προπόνησης μαθαίνουν να διοχετεύουν την ενέργεια τους με θετικό τρόπο έναντι του κοινωνικού συνόλου.

 

Τα οφέλη του Aikido στα παιδιά

Τα παιδιά που ασκούνται στο AIKIDO αναπτύσσουν τη σωματική και την πνευματική τους αντίληψη ενώ μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σέβονται τους άλλους.

 

Το Aikido αποτελεί σημαντικό βοήθημα στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού. 

 

Συμβάλλει κατά πολύ στην ανάπτυξη αυτοπειθαρχίας κι αυτοπεποίθησης.

 

Ο τρόπος διδασκαλίας
Στη σχολή μας το aikido διδάσκεται σε ηλικίες από 5 ετών κι άνω.
Η προπόνηση έχει ως βάση το παιχνίδι, μέσω του οποίου τα παιδιά οδηγούνται στην εκμάθηση σωματικών δεξιοτήτων και τεχνικών, έτσι, η γνώση αποκτάται αβίαστα.
Η διδασκαλία στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και τη διασκέδαση. 
Για αυτό, τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ή εμπειρίας, παροτρύνονται να βοηθούν τα νεότερα, και μέσα από αυτή τη διαδικασία, όλα μαζί αναπτύσσουν τις ικανότητές τους.

 

Έφηβοι

Οι ηλικίες 12-17 είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη ενός παιδιού. Καθως κάνουν τη μετάβαση στην ενηλικίωση, αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις.

Από κοινωνικές επιρροές έως συντριπτική φυσική και συναισθηματική ανάπτυξη, είναι η σωστή στιγμή να αξιοποιήσουμε την ηρεμία τους, την ισχυρή εσωτερική δύναμη και να τους πάρουμε από μέσα τους τη σύγχυση και την απογοήτευση που τους φέρνει αυτή η φάση της ζωής τους.

 

Το Aikido παρέχει ένα χώρο διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλον για να μάθουν πώς να αναλάβουν ρίσκα, να επεκτείνουν τη ζώνη άνεσής τους, και να μάθουν για τον εαυτό τους, καθώς και για τους άλλους.

 

Η εξάσκηση στο Aikido είναι για τους έφηβους ένα διάλειμμα από την ταχύτατη, υψηλής τεχνολογίας, του άμεσου κόσμου ικανοποίηση. Εδώ, θα αναπτύξουν δεξιότητες, και να είναι μια θετική δύναμη στον κόσμο.

 

Οι δυναμικές, με ροή τεχνικές σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία και τις υποστηρικτικές αλληλεπιδράσεις από τους άλλους κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους, θα τους βοηθήσουν να προετοιμαστούν και να γίνουν θετικά μέλη στην εξέλιξη της κοινωνίας μας.

 

Η δυναμική του Aikido είναι καλύτερα κατανοητή από την συμμετοχή σε μερικά μαθήματα.